Veiligheidsbladen

Veel producten die in de Europese Unie worden verhandeld zijn voorzien van een CE-markering. De twee letters staan voor "Conformité Européenne", dit betekent: "in overeenstemming met de Europese regelgeving" en geven informatie over de kwaliteit van een product. Producten met een CE-markering mogen vrij verhandeld worden binnen de Europese Economische Ruimte (EER).


Sinds 1 juli 2013 is de Construction Products Regulation(CPR) in werking getreden in de gehele Europese Unie. Deze regeling vereist dat alle bouw producten, met een geharmoniseerde norm of Europese Technische Goedkeuring (ETA), van een CE-markering zijn voorzien en geleverd worden met een prestatieverklaring.

Op de Veiligheidsbladen ook wel Prestatieverklaring genoemd (Declaration of Performance, afgekort DoP) staat hoe een bouwproduct presteert op de essentiële kenmerken van het product (of ter wel product eigenschappen) en de mogelijke toepassingen in een bouwwerk.

Fabrikanten zijn verplicht sinds 1 juli 2013 een prestatieverklaring ter beschikking te stellen aan leveranciers en eindgebruikers.
Om de meest actuele DOP's in te zien verwijzen we u via onder staande links naar de pagina's van onze producenten; 
Hieronder de links naar de pagina's van de desbetreffende merken:

Mocht u toch nog vragen hebben, neem dan gerust contact met onze verkoop binnendienst (verkoop@siebentools.nl / verkoop@endstra.nl) of telefonisch via 020 4800 700 / 0297 56 27 55. 
Aanvullende informatie vindt u op de website van de Rijksoverheid: http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bouwproducten/ce-markering-bouwproducten.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Lees meer